Bordolie

Skovgaard og Frydensberg handler kun engros og det kræver at du er logget ind for at kunne se priser og bestille varer. Ansøg om login

Ring til 36753222 for at få anvist nærmeste forhandler.
 

Velegnet til emner som er tiltænkt at komme i direkte kontakt med fødevarer.

Volumen:
500 ml
2,5 L
5 L
Vælg Variant

Skovgaard & Frydensberg Bordolie

Vores Bordolie anvendes til emner, som er tiltænkt at komme i kontakt med fødevarer, så som køkkenbord, spækbrædt, salatsæt og andre trævarer. Emnerne kan straks tages i brug, dog holder overfladen længere, hvis olien tørrer op før ibrugstagning. Denne fantastiske olie glæder slagtere, kokke og kunsthåndværkere. Olien er uundværlig i et køkken. Nogle steder på nettet anbefales det at bruge madolie til at behandle trævarer i køkkenet. Dette er en dårlig praksis, da madolier (oliven, raps, solsikke mv) ikke er tørrende, dvs at de harsker frem for at tørre, når de kommer i kontakt med ilt. Derimod er linolie hovedingrediens i S&F's Bordolie og er en tørrende olie, som i kontakt med ilt tørrer til en hård vandafvisende masse. Denne masse forstærker træet og forhindre fugt og fødevarer i at trænge ind i træet.   

Indhold og produktion:

S&F's Bordolie indeholder Linolie og medicinsk hvid parafinolie samt en anden-generationstørrelse (ikke giftig), som hjælper linolien med at tørre. Bordolien har sit eget produktions- og tappeanlæg, som er adskilt fra fabrikkens øvrige maskiner og kun bruges til Bordolie. På den måde sikrer vi, at der ikke ved et uheld kommer ikke fødevarekontaktmateriale-egnede stoffer i Bordolien.

Fremstillingen bliver kontrolleret af Fødevarestyrelsen og lever op til ”Forordning 1935/2004 om materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer” og ”Forordning 2023/2006 om god fremstillingsmæssig praksis for materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer”.

 

For at se nyeste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen klik her.

Vær opmærksom på, at den type kontrol, som S&F er underlagt ikke har smileys men numre, hvor 1 svarer til en glad smiley.

Kan bruges til:

Bordolien kan bruges til al indendørs træværk. Vi anbefaler den særligt til køkkenbordsplader, spækbrætter, træskåle, træskeer og andre trævarer, som kan tænkes at komme i kontakt med fødevarer.

Bordolien bruges af nogle snedkere som et hurtigt alternativ til S&F Indendørs træolie til behandling af trævare (møbler mm), da den er lidt mere tilgivende i forhold til aftørring (den klistre ikke så let) og får en smule lysere udseende. 

Arbejdsbeskrivelse:
  1. Klargør overfladen så den er fast, ren og tør.
  2. Olien skal anvendes på sugende bund
  3. Påfør olien med pensel eller klud.
  4. Overskydende olie skal aftørres med en tør klud senest 20 min. efter påføring. Uden aftørring kan overfladen blive fedtet og klæbrig.
  5. Ønskes en finere overflade kan man benytte vandslibningspapir og slibeklods. Slib i træets længderetning med rigelig olie og tør efter med en ren og tør klud.
  6. Tørretid ved 20°C 4-5 timer afhængig af træets overflade. Men emnet bruges med det samme. 
  7. Olien er endelig hærdet efter ca en uge. 
  8. Linolieklude kan selvantænde. Derfor smid klude ud i en luftæt beholder og dæk dem med vand, eller brænd dem. Eller læg dem i en plastpose med vand og bind en knude på posen.
Generelt om træolier og linolie

Træolier fremstilles normalt af mineralske olier, men vor erfaring er, at tørrende planteolier og her specielt koldpresset linolie har en række egenskaber, der gør dem langt mere egnede som træolier. Ikke blot har linolie en glimrende indtrængningsevne i træ, men den er også en tørrende olie. Dvs at linolien reagerer med luftens ilt og går fra flydende form til en hård, fleksibel uigennemtrængelig masse, når den tørrer. Samtidigt udvider olien sig betragteligt under tørring og fylder dermed selv mikroskopiske huller ud og efterlader dermed træet vandafvisende og sundt. Linolie er et naturligt produkt udvundet ved presning af hørfrø.

 

Hver enkelt træolie er tilpasset et specifikt brugsområde, og der er stor forskel på fx indendørs og udendørs træolie. Brug olien til dets formål, og du vil få det bedste resultat.

 

Da linolie udvider sig under tørring, er det vigtigt at tørre af med en klud senest 20 min efter påførsel, ellers kan overfladen blive nubret og fedtet.