TrŠolie, indend°rs

Skovgaard og Frydensberg handler kun engros og det kræver at du er logget ind for at kunne se priser og bestille varer. Ansøg om login

Ring til 36753222 for at få anvist nærmeste forhandler.
 


S&F træolie er perfekt til finere træarbejde indendørs, hvad end du frisker en bordplade op eller skal sætte prikken over i'et på dit snedker arbejde.


Farve:
Volumen:

Vælg Variant

Træolie til indendørs brug.

En træolie der har et højt linolie indhold og er fri for fungicider og dermed perfekt til indendørs træværk, borde og lign. Uundværlig i arbejdet med finere kvalitets-, restaurerings- og træarbejder. Indendørs træolie giver farve og glød til såvel ubehandlet træ som til træ, der har brug for en opfrisker. Træolien er laserende.

Føres i Natur(farveløs), Hvidpigmenteret, Mahogny, Ibenholt, Teak, Grå og Mellembrun.

Indhold og produktion:

S&F indendørs træolie indeholder Linolie, parafin, og sikkativ.

Indendørs træolie har et ekstra højt tørstofindhold (linolie) på over 80%. Parafinen er tilsat for at øge indtrængsningsevnen og gøre træolien lettere at arbejde med. Sikkativet er en katalysator, der sætter gang i den naturlige tørringsproces, så linolien tørrer på timer frem for dage.  

Kan bruges til:

Indendørs træværk. Både til vedligehold, restaurering og ny farvesætning. Fx bordplader og møbler. I køkkenet anbefaler vi  Bordolie.
Men Træolien kan også sagtens bruges i køkkenet (fx køkkenbord eller træskåle til mad), dog anbefaler vi, at man lader olien hærde i en uge før i brugtagning.

Arbejdsbeskrivelse (indendørs træværk):
 1. Klargør overfladen så den er fast, ren og tør.
 2. Olien skal anvendes på sugende bund
 3. Påfør olien med pensel eller klud.
 4. Overskydende olie skal aftørres med en tør klud sendes 20 min. efter påføring. Uden aftørring kan overfladen blive fedtet og klæbrig.
 5. Ønskes en finere overflade kan man benytte vandslibningspapir og slibeklods. Slib i træets længderetning med rigelig olie og tør efter med en ren og tør klud.
 6. Ved påføring på ru overflader er aftørring ofte unødvendig.
 7. Tørretid ved 20°C 4-5 timer afhængig af træets overflade.
 8. Olien er endelig hærdet efter ca en uge
 9. Linolieklude kan selvantænde. Derfor smid klude ud en luftæt beholder og dæk dem med vand eller brænd dem. 
Rengøring af pensler
 1. Pensler males tørre fx på et stykke pap.
 2. Vask penslen ud i en stærk opløsning af Fast brun sæbe.
 3. Når penslen er ren, vaskes den til sidst i en stærk opløsning af S&F kvalitets Sæbespåner. Dette gør penslen blød og forlænger dens levetid.
Generelt om træolier og linolie

Træolier fremstilles normalt af mineralske olier, men vor erfaring er, at tørrende planteolier og her specielt koldpresset linolie har en række egenskaber, der gør dem langt mere egnede som træolier. Ikke blot har linolie en glimrende indtrængningsevne i træ, men den er også en tørrende olie. Dvs at linolien reagerer med luftens ilt og går fra flydende form til en hård, fleksibel uigennemtrængelig masse, når den tørrer. Samtidigt udvider olien sig betragteligt under tørring og fylder dermed selv mikroskopiske huller ud og efterlader dermed træet vandafvisende og sundt. Linolie er et naturligt produkt udvundet ved presning af hørfrø.

 

Hver enkelt træolie er tilpasset et specifikt brugsområde, og der er stor forskel på fx indendørs og udendørs træolie. Brug olien til dets formål, og du vil få det bedste resultat.

 

Da linolie udvider sig under tørring, er det vigtigt at tørre af med en klud senest 20 min efter påførsel, ellers kan overfladen blive nubret og fedtet.

 

Klude som er væddet i linolie (og S&F’s træolier) kan under særlige omstændigheder selvantænde. Det er derfor vigtigt at brugte klude lægges i en lufttæt beholder, fx spand med låg og overhældes med vand efter endt brug. Det samme gælder for savsmuld, som er gennemvæddet af linolie. Lad være med at gemme klude til dagen efter.