Jernmønje

Skovgaard og Frydensberg handler kun engros og det kræver at du er logget ind for at kunne se priser og bestille varer. Ansøg om login

Ring til 36753222 for at få anvist nærmeste forhandler.
 


Jernmønje er en linoliemaling, der fungerer som rustbeskyttelse, og som ikke er giftig og skadelig for miljøet.

 


Volumen:

Vælg Variant

Jernmønje, rustbeskyttelse på linoliemaling.

Jernmønje er en linoliemaling, som fungerer som rustbeskyttelse.

Glimrende til steder hvor man tidligerere ville have brugt blymønje (vinduesbeslag, jernlåger mv), da Jernmønje har stort set samme egenskaber, men ikke er giftigt og miljøskadeligt.

Kan bruges til:

Grunding på rent jern før maling.

Arbejdsbeskrivelse(maling af jern):
  1. Slib al maling og gammel rust af. Jernet skal stå blankt.
  2. Affedt emnet der skal males.
  3. Påfør jermønjen i et tyndt lag, der dækker og lad tørre i 24 timer. Påføres malingen for tykt, vil den rynke, danne løbere og have svært ved at tørre.
  4. Mellemslib evt med fint sandpapir. Der må ikke slibes ind til jernet.
  5. Påfør jermønjen i et tyndt lag, der dækker og lad tørre i 24 timer.
  6. Overmal med S&F's linoliemaling eller S&F's Grafitmaling. Skal der laves udendørs forgyldning mal da med 2 fine lag shellak, inden forgyldningen foretages.
Rengøring af pensler:
  1. Pensler males tørre fx på et stykke pap
  2. Vask penslen ud i en stærk opløsning af Fast brun sæbe.
  3. Når penslen er ren, vaskes den til sidst i en stærk opløsning af S & F kvalitets Sæbespåner. Dette gør penslen blød og forlænger dens levetid.
Baggrund:

Pigmentet brugt i jernmønje er Hæmatit (Blodsten). Hæmatit fungerer som anode (ligesom en zink-anode på et skrib) og ilten (som skaber rusten når den reagerer med jern) angriber dermed hæmatiten, før det underliggende metal.

Når ilten reagerer med hæmatit (Ruster), skifter hæmatiten en kende farve under malingen, men skifter ikke form eller bliver porøs. Dermed kan det malede metal holdes rustfrit i mange år.

Hæmatit er et jernoxid, men må ikke forveksles med andre Syntetiske jernoxid-pigmenter. Hæmatit er helt frit for svovl og sulfater (i modsætning til andre jernoxider), to komponenter som udvaskes under vandpåvirkning og iltning af pigment og gør malingen porøs og dermed ødelægger den rustbeskyttende effekt. 

 

Titel Type Størrelse Download
Linoliemaling-ude-produktfakta.pdf PDF 254.21KB Download
PDF 0.00B Download