Linoliemaling


Linoliemalingen fremstilles i 18 farver og i jernmønje, samt grafit
Emballagestørrelserne er 1 liter, 2,5 liter og 5 liter i en udendørs udgave og 1 liter og 2,5 liter i en indendørs udgave. Den udendørs  linoliemaling er der tilsat to forskellige skimmeldræbende fungicider, en til det dybdeliggende og en til overfladen, p.g.a de sidste års fugtige og varme vintre mm.
Vi kan tilbyde at fremstille kulører efter ønske, men min. 10 liter. Der er pågået et stort udvikilingsarbejde omkring vore malinger.

Se inde produktfaktablad her
Se ude produktfaktablad her

Alle vore malinger er revet på 3-valseværk, det giver en hel anden kvalitet end rørte pigmenter. Malingerne er alle baseret på ren koldpresset rå linolie og rene pigmenter. Der er ingen former for opløsningsmidler (terpentiner) i vor maling, og den har derfor malkoden 00-1, hvilket indicerer ufarlig.

Et ofte stillet spørgsmål er, hvor lang levetid en linoliemalet overflade har. Da linoliemalingen først har fået sin genfødsel i de senere år, er der endnu ikke foretaget test på langtidsholdbarheden, men foreløbige erfaringer peger på 12 år som sansynlig. Ved undersøgelse af meget gamle vinduer har det været tydeligt, at linoliebehandlede vinduespartier har overlevet i endog adskillige år, man taler om 80-100 år. Til dette er så at indvende, at træ-kvaliteten fra dengang var en ganske anden end den nutidigt træ har. Dels benyttede man udelukkende meget udvalgt træ, og dels var træet meget harpiksholdigt. For at kompensere på manglerne ved nutidigt træ bør der derfor tilføres rigelig mængde af linolie. Malingen anvendes, hvor der stilles store krav til vejrbestandighed, og er tilpasset de krav, der stilles til de fineste restaurerings- og vedligeholdelsesarbejder.

Vor linoliemaling er testet jvf. EN 927-5: Vandoptagelse og Klassificeret jvf. DS/EN 927-1. dette betyder, at vore produkter er til anvendelse på fredede og bevaringsværdige bygninger og også, at man med fordel kan benytte linoliemalingen på nyere byggeri. Resultaterne af ovenstående test og prøvninger kan rekvireres hos os.
Linoliebaseret vægmaling, Tempera maling, Natur maling
Vores vægmaling er sammensat af de bedste og reneste råvare: Koldpresset linolie, rent revet kridt, titan pigment, lim og vand. Den har således den gamle limfarves fordele, men er langt mere fyldig og mere robust. Behandlede overflader vil fremstå matte og fløjlsagtige.
Vægge og lofte kan "ånde", hvilke vil sige, at maling er diffusionsåben. Dette giver det bedste indeklima og virker beskyttende på f.eks. murede og pudsede flader. Træværk kan ligeledes behandles med vægmaling, hvor der ikke kræves hyppige afvaskninger - til sådanne områder anbefales S&F Linoliemaling.

Påføring
Der kan benyttes såvel rulle som pensel. Det vil altid forbedre resultatet, hvis der stryges på tværes af længderetningen og derefter udglattende, på langs. Malingens konsistens er fyldig og dermed næsten drypfri. Eventuel fortyndning kan foretages med vand. Malingen kan anvendes oven på tidligere behandlede flader, men en afrenset. Åben flade giver den bedste mulighed for opnåelse af de miljømæssige fordele. Tørretid: På alm. sugende overflader, støvtør på 4-6 timer. Rengøring: Værktøj, pensel og rulle afvaskes i vand evt. tilsat lidt fast brun sæbe.


Denne maling findes også til udendørs brug, her samme fine egenskaber, som den indendøres vægmaling. Dog er den fremstillet i en forstærket udgave og tilsat antiskimmelmiddel.
Standard farve hvid, men tones efter ønske, dog min. 10 liter.

Se inde produktfaktablad her
Se ude produktfaktablad her 

Mos
(granuleret til kogning) 
Harelim
Harpiks
Benlim
Kasein
Voks Limfarve
Skovgaard & Frydensberg limfarve er en færdig udrørt limfarve fremstillet af de bedste og reneste råvare, som har en stor dækkeevne og den eftertragtede fløjlsmatte overflade som bruges til de fleste restaureringsopgaver. Til vægge & lofter, indendørs.

Anvendelse
Behandling af lofter & vægge, hvor der ønskes et produkt med høj diffusionsåbenhed (åndbarhed), som giver det bedste indeklima. Bedste resultat opnås ved overmaling på nypudset overflade eller nyopsat grundtapet. Påføring: Flad pensel eller malerrulle. Det vil altid optimere resultatet, hvis der stryges på tværes af længderetningen og derefter udglatte på langs. Limfarve giver en fløjlsmat overflade som gammeldags kridtede lofter. Fortynding: Vand. Vaskbarhed: Limfarve er ikke vaskbar. Produktet er sammensat af de bedste og reneste råvarer: Rent revet kridt, titan pigment, lim & vand. Tørretid: 2-4 timer v/20°C ved 50% relativ fugtighed. Rengøring: Værktøj, pensler og ruller afvaskes i vand tilsat fast brun sæbe. Rækkeevne: 5-8 m²/pr. påføring. Limfarven opbevare frostfrit. Standard farve hvid, men tones efter ønske, dog min. 10 liter.

Farvefabrikken Skovgaard & Frydensberg - Gadestævnet 6-8 - 2650 Hvidovre - Telefon +45 36753222 - E-mail farve@skovfryd.dk - CVR 13240337
Klik her for vores mobilside